Historia

Äkta kallpressad rapsolja

Julita Rapsolja

1990 började Bengt Isaksson, som den första i Sverige, att kallpressa rapsolja till konsumenter i Sverige. Bengt var en legendarisk pionjär inom tillverkningen av rapsolja och jag, Erica Larsson, arbetade tillsammans med honom.

1990

Julita Gård

I det vackra sörmländska landskapet ligger Julita Gård med Sveriges lantbruksmuseum. Jag, Erica Larsson, arbetade tidigare där. Sedan fick jag frågan att ta över arbetet med Julita Rapsolja från Bengt. Valet kändes naturligt i och med att jag bodde i Julita och både använde och sålde rapsoljan.

Kvalité och lokalt

Sedan jag tog över verksamheten har företaget utvecklats massor! Julita rapsolja Original finns nu också som smaksatta rapsoljor för att ytterligare förstärker matupplevelser. utöver de goda rapsoljorna finns även en produktlinje med naturliga hudprodukter tillverkade av Julita Rapsolja. Idag är det fyra gårdar lokalt kring Julita som odlar rapsen som sedan skördas, kallpressas och sedimenteras för att skapa den vackra gyllengula rapsoljan.

 

Utveckling

Viljan att ständigt förnya driver på företaget och är en av anledningarna till att Julita Rapsolja är mer än bara olja. Jag gillar att ta fram och utveckla nya smaker och användningsområden för rapsoljan te.x att använda den som bas i kryddoljor och som hudvårdsprodukter. Satsningen på hudprodukter ligger mig nära om hjärtat då jag tidigare jobbat mycket med hudprodukter.